FORESTILLINGER

Runar Hodne instruerer Lollikes Hospitalet på Aarhus Teater

3.051 views
I sidste sæson fik Christian Lollike anmelderne til at gå stjerne-amok ad flere omgange. Først med ”Living Dead", en horror-fortælling om flygtningestrømmen til Europa, og siden med den banebrydende nytolkning af ”Erasmus Montanus”. Begge forestillinger trak fulde huse på Aarhus Teater. Nu er den prisbelønnede og provokerende teater-punker tilbage med en ny morbid satire, der finder sted midt det danske sundhedsvæsen. Iscenesættelsen af "Hospitalet" lægges i hænderne på den norske instruktør Runar Hodne, der instruerede succesforestillingen "Familien Der Kunne Tale Om Alt", som ligeledes var skrevet af Christian Lollike.

Pressede situationer får hospitalspersonalet til at opføre sig absurd: Læger serverer dødsbeskeder, som talte de om aftensmaden, sygeplejersker giver patienterne Stesolid for at kunne nå deres arbejde. Og nu annonceres der fra ledelsens side et nyt tiltag omkring chipinstallering i sygeplejeuniformen, ligesom til maratonløb. Altså en optimering af tiden til alles bedste, ikke?

Hospitalet spiller på Aarhus Teaters Scala scene i perioden 02.02 – 10.03.

Forestillingen præsenteres i samarbejde med Sort/Hvid, hvor den spiller 16. marts - 14. April

Af Christian Lollike
Medforfatter Sigrid Johannesen
Iscenesættelse Runar Hodne
Tekst- og forestillingsdramaturg Hanne Lund Joensen
Scenografi og kostumedesign Franciska Zahle
Lysdesign Anders Kjems
Lyddesign Kim Engelbredt
Medvirkende: Mette Døssing, Inge Sofie Skovbo, Nanna Bøttcher, Kristian Holm Joensen, Thomas Mørk, Kjartan Hansen, Patricia Schumann, Mette Klakstein Wiberg*

*Studerende Ved Den Danske Scenekunstskole, Skuespil, Kbh