FORESTILLINGER

'Katastrofen sker i pausen' på Aarhus Teater

3.431 views

Det bliver en aften fuld af humor, mytologi, western-dueller og skæve karakterer, når syv skuespillertalenter står klar med deres afgangsforestilling fra Den Danske Scenekunstskole. "Katastrofen sker i pausen" er skrevet af de to kommende dramatikere, Nanna Tychsen og Anna Skov Jensen, som har bidraget med hver deres originale enakter. 1. akt med titlen ”Mordene på Gulveig” er optakten til den katastrofe, der indtræffer i pausen. I 2. akt er vi med ”Den Røde Ørken” i en verden 30 år efter katastrofen.

Forestillingen iscenesættes af Mia Lipchitz med scenografi af Karin Gille og er en del af talentsatsningen og det tætte samarbejde mellem Aarhus Teater og Den Danske Scenekunstskole, Aarhus.

Spilleperiode: 

Aarhus Teater 15. maj - 8. juni
Edison (KBH) 15. - 18. juni

Mordene på Gulveig
Af Nanna Tychsen
Et stort, ultramoderne entreprenørfirma ledet af den visionære CEO, Balder, ejer snart hele Ringkjøbing-Skjern kommune. Der mangler bare en enkelt lille plet: Gulveigs parkeringsplads. Bag sig har Balder en trofast stab af omstillingsparate medarbejdere i et åbent kontorlandskab med fælles MUS-samtaler og sokratisk gruppedialog. Alt imens Balder kæmper en indædt kamp for de sidste kvadratmeter, kollapser verden og firmaet omkring ham og katastrofen begynder langsomt at indtræffe.  

Den Røde Ørken
Af Anna Skov Jensen

I et postapokalyptisk samfund lever en lille flok mennesker af dåsemad og vand fra en kilde. Med hjælp fra sin skjulte orakelsøster, Hyndla, forsøger deres leder, Ask, at forbedre livet hos dem ved at plante frø i den ellers tørre, røde ørken. En dag får flokken meget usædvanligt besøg af skjalden, Brage, der fortæller historier - noget, de aldrig før har oplevet. Og måske bliver netop det besøg starten til oprøret og tankerne om en ny verdensorden.

Forestillingen spiller på Stiklingen på Aarhus Teater fra 14. maj og præsenteres i samarbejde med  Den Danske Scenekunstskole, Aarhus.

AF* ANNA SKOV JENSEN, NANNA PLECHINGER TYCHSEN / ISCENESÆTTELSE MIA LIPSCHITZ / SCENOGRAFI KARIN GILLE / KOREGRAF KASPER DAUGAARD POULSEN / LYSDESIGN KASPER DAUGBERG / LYDDESIGN ANTON BAST / MEDVIRKENDE** ROBERTA H. REICHHARDT, FREDERIK MANSØ, MAGNUS HAUGAARD, MATHIAS BØGELUND, JOSEPHINE REUMERT GRAU, MARTA HOLM, CHRISTOFFER HVIDBERG RØNJE

* STUDERENDE VED DDSKS, AARHUS, DRAMATISK SKRIVEKUNST
** STUDERENDE VED DDSKS, AARHUS, SKUESPIL