FORESTILLINGER

Folketeatrets 'De Lystige Koner' på Aarhus Teater

1.022 views
Shakespeare slår sig løs i denne rablende komedie, hvor kvinderne fører an i løjerne. For de vil have deres vilje og alle bedrager alle i ”De lystige koner”.

Mette Horn og Camilla Bendix spiller fruerne Fjord og Pagh – et par saftige borgerkoner i deres bedste alder. De strutter af liv og lyst, mens deres ægtemænd, spillet af Jesper Asholt og Kristian Halken, er en smule vindtørre. Så da den adelige og charmerende levemand Falstaff, i Tom Jensens skikkelse, gør kur til dem begge på en gang, kribler det i dem.

Under dække af at være fornærmede over Falstaffs skamløse tilnærmelser, udsætter konerne ham for den ene morsomme og latterlige lærestreg efter den anden. De ældres beregnende kærlighedsintriger flettes sammen med kampen for, at den unge, uskyldige kærlighed skal sejre.

Komediens mænd og koner har modsatrettede interesser, og de driftige koner sætter gang i løjer, der skal sikre, at kvinderne får deres vilje til slut. Så kan mændene lære det, kan de!

Den skønne, uartige og sjove komedie er lagt i hænderne på instruktør Frede Gulbrandsen og har scenografi af Camilla Bjørnvad.

Forestillingen spiller på Aarhus Teater i perioden 07.02 -09.02 og er et gæstespil fra Folketeatret. 

Af William Shakespeare
Oversættelse Niels Brunse
Bearbejdelse: Frede Gulbrandsen og Ninette Mulvad
Iscenesættelse Frede Gulbrandsen
Scenografi Camilla Bjørnvad
Medvirkende: Lisbeth Gajhede, Asger Reher, Tom Jensen, Mette Horn, Jesper Asholt, Kristian Halken, Camilla Bendix, Sarah Juel Werner, Thomas Dieperveen, Søren Hauch Fausbøll, Jakob Højlev Jørgensen, Jesper Riefensthal, Niclas Vessel Kølpin, Emil Blak Olsen