FORESTILLINGER

Endelig - prøvestart på Aarhus Teater og Den vægelsindede

16 views

Sidst Anne Plauborg satte sine ben på Aarhus Teater, var for tre måneder siden, hvor hun spillede rollen som Inger i den anmelderoste opsætning af Kaj Munks Ordet, inden en pandemi som bekendt fik sat en stopper for al aktivitet. Men endelig! Efter flere måneders venten er Aarhus Teater og Anne Plauborg klart til at tage hul på prøverne til den kommende sæson igen. Kom med til den prøvestarten på Den vægelsindede, Holbergs forrygende forvekslingskomedie om en lunefuld og humørsyg kvinde.

Ludvig Holberg er på én gang kulturarv og spruttende aktuel. Efter den prisbelønnede succes med Erasmus Montanus sætter vi nu spot på hans satiriske komedie Den Vægelsindede. I centrum af kærlighedsforviklingerne finder vi den indtagende, men lunefulde modehandlerenke Lucretia, der skifter mening, som vinden blæser. Til stor forvirring for de forelskede unge og tjenestefolkene omkring hende, men til mindst lige så stor underholdning for publikum.

Som altid i Holbergs komedier gøres der grin med en karakter, som har en brist eller en last, og her er det det impulsstyrede, humørsvingende menneske, der konstant skifter retning og savner fast grund under fødderne. Komedien ruller på det groteske overdrev, og den er lagt i hænderne på den nyskabende, franske instruktør og koreograf Laurent Chétouane, der i 2016 stod i spidsen for en radikal udgave af Holbergs Den Stundesløse på Nationaltheatret i Norge.

Teatrets egne skuespillere går sammen om at give forviklingerne liv og krop, og teatrets husscenograf, David Gehrt, der vandt en Reumert for scenedesignet på Erasmus Montanus, skaber sammen med den tyske kostumedesigner Sanna Dembowski rum for løjerne.

Forestillingen spiller på Aarhus Teater Scala scene fra den 4. september.

AF Ludvig Holberg

ISCENESÆTTELSE Laurent Chétouane

SCENOGRAFI David Gehrt

KOSTUMEDESIGN Sanna Dembowski

LYSDESIGN Kasper Daugberg

LYDDESIGN Kim Engelbredt

MUSIKER Toke Hansenius

MEDVIRKENDE: Anne Plauborg, Simon Kongsted, Mette Døssing, Mette Klakstein Wiberg, Kjartan Hansen, Viktor Pascoe Medom, Christian Hetland, Nanna Bøttcher, Anders Baggesen, Mathias Flint