FORESTILLINGER

Dracula - gysende smuk musikalsk forestilling på Aarhus Teater

12.172 views

Når grev Dracula lægger sin mund mod den blege kvindehals, skælver vi af fryd. Sådan har det været, siden Dracula-myten fik liv i Bram Stokers berømte roman fra 1897. I et væld af bøger, på film og teaterscener har den karismatiske legende suget til sig af det varme blod. Nu får du den stormfulde historie om Dracula i en storslået musikalsk forestilling, skabt af Aarhus Teater i samarbejde med Den Jyske Opera.

Dracula vokser op i en tid med krig, massevoldtægter og pest. Ud af rædslerne fødes han som en aristokratisk dæmon, der rejser gennem århundrer. Dracula vil beskytte sin jord og slægtens ære mod invaderende horder, og det vil han gøre med alle midler. I slutningen af 1800-tallet ser han en mulighed for at genrejse slægten Draculas storhed ved selv at foretage en invasion: Dracula vil erobre London og overtage ledelsen af det britiske imperium. Derigennem vil han skabe en ny tidsalder, hvor mennesker er slaver for vampyrer. Den nygifte advokatfrue Mina Harker er den første, der ser risikoen og forstår hans planer. Hun bliver samtidig genstand for Draculas begær. En lille gruppe mænd samler sig omkring hende for at kæmpe mod vampyren og redde civilisationen. Det er drama i stort udtræk, når skuespillerne forenes med et unikt operakor på 19 stemmer.

Lyddesigner Marcus Aurelius Hjelmborg er gået på rov i musikhistorien og låner fra Mozart, Händel og andre af de store klassiske komponisters korværker og dødsmesser. Det hele sættes i scene af Martin Lyngbo, som i en årrække har kreeret stærkt roste og radikale teaterforestillinger og sidste år debuterede som operainstruktør med Barberen i Sevilla på Det Kongelige Teater. I rollen som Dracula byder vi på Aarhus Teaters Mathias Flint, der brillerede som Tony i West Side Story. 

Forestillingen spiller på Aarhus Teaters Store Scene fra 29. april. 

Præsenteres i samarbejde med Den Jyske Opera 

AF BRAM STOKER

DRAMATISERET AF MARTIN LYNGBO MED LUCAS SVENSSON 

EFTER BRAM STOKERS ROMAN

ISCENESÆTTELSE MARTIN LYNGBO

SCENOGRAFI DAVID GEHRT

KOSTUMEDESIGN MATHILDE GREBOT

MUSIKALSKE ARRANGEMENTER MARCUS AURELIUS HJELMBORG 

KORINDSTUDERING TECWYN EVANS

LYSDESIGN ANDERS KJEMS

LYDDESIGN LARS GAARDE

MEDVIRKENDE MATHIAS FLINT, TOM JENSEN, ANNE PLAUBORG, SARA VIKTORIA BJERREGAARD, SIMON MATHEW, ANDERS BAGGESEN, KJARTAN HANSEN, FREDERIK MANSØ, MAGNUS HAUGAARD, DEN JYSKE OPERAS KOR