FORESTILLINGER

Denungewertherslidelser på Aarhus Teater

6.74 views
Et trekantdrama om det glødende hjertes uforløste længsel.

Werther kan ikke være i sin egen krop. Han er dybt forelsket i Lotte, men Lotte er forlovet med Albert. Det æder Werther op. Hans følelser bliver en afgrund i hans indre, han kan ikke være i fred for sit forelskede hjerte og drives til vanvid.

Goethes klassiker er lagt i hænderne på instruktør Sargun Oshana, der sidste år modtog teaterjournalisternes pris, Teaterkatten, for sine kompromisløse og nyskabende opsætninger som husinstruktør på Aarhus Teater. Samme greb tager han på Goethes historie om kampen mellem konvention og kærlighed. Her får du et passioneret trekantdrama, hvor alle har ønsket om at elske og blive elsket. Ønsket om at finde sjælefred i kærligheden. Ønsket om at elske til det allersidste.

Goethes roman ”Den unge Werthers lidelser” fra 1774 er et af romantikkens hovedværker. En klassisk Sturm und Drang-fortælling om en kolerisk og romantisk ung mand, som går til grunde i afmagt over umulig kærlighed. Da romanen udkom, fulgte en hysterisk selvmordsbølge blandt unge, der led af weltschmerz og ulykkelig kærlighed, og af samme grund blev den forbudt flere steder - blandt andet i København. Stykket er baseret på historien Den unge Werthers lidelser af Goethe, oversat af Frank Jæger, udgivet af Gyldendal, produceret i samarbejde med Gyldendal Group Agency.

Forestillingen spiller på Aarhus Tetaers Studio scene fra den 13. december.
Forestillingen er blevet til i et samarbejde mellem Aarhus Teater og Sort/Hvid, hvor den spiller 31. januar - 22. februar 2020.

*AF JOHANN WOLFGANG VON GOETHE
ISCENESÆTTELSE OG BEARBEJDELSE SARGUN OSHANA
SCENOGRAFI OG KOSTUMEDESIGN NATHALIE MELLBYE
KOMPONIST OG LYDDESIGN DI GARBI
LYSDESIGN JIM FALK*
MEDVIRKENDE SIMON MATHEW, SARA VIKTORIA BJERREGAARD, ALEXANDER MAYAH LARSEN, DI GARBI
*STUDERENDE VED DEN DANSKE SCENEKUNSTSKOLE, LYS, KBH