FORESTILLINGER

A Clockwork Orange på Aarhus Teater

928 views
17. november 2022 a clockwork orange

Hårdtslående kultklassiker indtager nu Scala i stort format

A Clockwork Orange ramte i sæson 20/21 både publikum og anmeldere som et cirkelspark i solar plexus på vores Studio-scene. Anmelderne gik stjerneamok, og billetterne blev revet væk. Så nu rykker vi den ikoniske klassiker ind i et større format på Scala.

A Clockwork Orange er en rå, blodig og tankevækkende historie om den sygt syrede teenager Alex og hans adrenalinpumpede bande. Sammen gør de oprør mod almindelig kedsomhed og et dystopisk samfund ved at udleve deres eneste interesser: Ultravold, sex, stoffer og Beethoven – her bare kaldet ’Ludwig van’. Men hvad stiller samfundet op med et udskud som Alex? Og kan staten troværdigt resocialisere hans slags, når den selv bruger voldelige midler?

Forestillingen bygger på Anthony Burgess’ skandaleroman fra 1962 af samme navn. Dramatiseret af dansk litteraturs poetisk ophedede motorsav, Bjørn Rasmussen, der med sprogligt overskud kører den frisk og frejdig 'fuckelli-fuck' lige ind i vores tid. I rollen som voldsjokeren Alex kan du opleve Aarhus Teaters Emil Prenter, der ifølge Weekendavisen spiller "grænsesprængende og frygtindgydende sexet". I tæt og gnistrende samspil med Lasse Steen og Sofia Nolsøe, der modtog teaterbranchens prestigefyldte pris, Teaterpokalen, for sin rolle i forestillingen. Det brutale orgie er ledsaget af livespillet punk og drømmepop, og Aarhus Teaters Kor leverer smukke, klassiske stemninger, der står i gysende kontrast til modbydelighederne. A Clockwork Orange er sat i scene af Aarhus Teaters huskunstner Nathalie Mellbye, som blev nomineret til en Reumert som årets instruktør for sin debut her. Glæd dig til en kantet, kompleks og karikeret scenisk voldsvulkan.

Forestillingen spiller på Scala i perioden 20.01.23-15.02.23

TEATERFORLAG

NORDISKA APS – KBH

AF

Anthony Burgess

DRAMATISERET AF

Bjørn Rasmussen

ISCENESÆTTELSE, SCENOGRAFI & KOSTUMEDESIGN

Nathalie Mellbye

ASSISTERENDE SCENOGRAF

Astrid Lindgreen Hjermind

MUSIKALSKE KOMPOSITIONER

Mads Horsbøl 

Lasse Steen

LYSDESIGN

Kim Glud

LYDDESIGN

Kim Engelbredt

MEDVIRKENDE

Emil Prenter, Sofia Nolsøe, Lasse Steen 

+ Aarhus Teaters kor